Spansk påtalemyndighet som etterforsker påstått Bitcoin-pyramidesystem: 1 milliard dollar i investorfond som angivelig mangler

Det spanske påtalemyndigheten sier at de etterforsker Arbistar for angivelig å ha kjørt en bitcoin-svindel med foreløpige funn som antyder $ 1 milliard i investorers midler, kan ikke regnskapsføres. Forsvinningen av investorfond har påvirket 32.000 familier som ikke får tilgang til sparepengene sine som er investert i Arbistar, en bitcoin-handelsplattform.

Problemer for Arbistar-investorer startet etter at bitcoin-handelsplattformen plutselig frøs investorkontoer før de opphørte i september

På den tiden hevdet ledere i Arbistar en feil på en av kryptohandelsrobotene som fikk Immediate Edge handelsplattformen til å betale mer i fortjeneste enn det som faktisk skyldtes. I en uttalelse like etter frysing av investorkontoer sa Arbistar at feilen, som ble oppdaget i nærmere et år, forlot handelsplattformen i et økonomisk hull.

Nå ifølge spanske medier rapporter , politiet på Tenerife, der Aribistar har sine skatte hovedkvarter, har “allerede åpnet etterforskning av selskapet.” Politiet ønsker også å „vite destinasjonen for de (manglende) midlene.“

I mellomtiden insisterer noen av investorene som er berørt av Arbistars frysing av kontoer at bitcoin-handelsplattformen er en pyramidesvindel. Likevel bestrider regissøren og eieren av Arbistar, Santiago Fuentes denne karakteriseringen da han forsvarer blokkeringen på investorkontoer:

Det er bare en datamaskinfeil at vi må gjøre opp, avvikle og fortsette med virksomhetene våre

Fuentes, som fikk kallenavnet „Spanish Madoff“ etter sin tiltale og påfølgende frifinnelse i en annen svindelsak, er enig i at rundt 32 000 familier er berørt. Interessant bekrefter Fuentes at han gjemmer seg på et ukjent sted på Tenerife av „sikkerhetsmessige årsaker.“ Han avviser imidlertid beskyldninger om at han har forsvunnet.

På den annen side, når han blir spurt om det faktiske tallet på bitcoins som ikke kan regnskapsføres, avviser Arbistar-direktøren igjen at nesten 1 milliard dollar mynt mangler. I stedet hevder han at den faktiske verdien „ikke når en tiendedel av det som noen av de berørte spekulerer i.“ Ifølge Fuentes kan det faktiske tallet på bitcoins som ikke kan regnskapsføres, være rundt 10 000 bitcoins, som han sier oversetter til nesten 103 millioner dollar.